dimecres, 11 de febrer de 2009

Crisi del capitalisme: torna Marx?

Ja que fa molt que no actualitzo i mentres acabo l'Apunts sobre el feixisme #2, us passo aquest link a l'Àgora del altre dia amb la visió que m'en vaig endur.

Com us donareu compte, tres dels quatre ponents no són gaire versats en Marx. Tampoc ho són molts correus d'oients, i prova d'això és la confusió constant entre termes com socialisme, marxisme o comunisme, que han estat treballats ampliament per molts autors. Aquests termes tenen la relació que tenen i no pas la de sinonimia que per ignorància o mandra en el moment d'el·laborar el raonament els hi atribuim.

Com a debat marxista el debat va deixar bastant que desitjar, doncs el que s'hagués esperat és que es parlés d'aquesta teoria i només ho fa un ponent. A veure si sabeu quin és.Marx tornarà tant si volen com si no, perquè el capitalisme mateix serà qui el posi al seu lloc.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Quanta raó

Red Zeppelin D3 ha dit...

Crec que restaurar el capitalisme no és correcte, jka que tot el capitalisme és dolent i crec que sí que seria molt millor tornar al marxisme com a eina de canvi un altre cop. El què s'ha de superar no és el marxisme sinó la propietat privada, ja que el capitalisne se n'ha aprofitat.
Ara per aplicar el marxisme cal fer-ho d'una altra manera.

Batiscafo Socialista ha dit...

Menys mal que van avisar la Miren Etxezarreta...

Per cert, molt trist el llenguatge de Frutos. Té una manera d'expresar-se molt pobre, molt pamfletista. Això és comprensible en organitzacions que no tenen una militànica extremadament nombrosa.
Per altre banda, no m'extranya el que succeí amb el PCE i el paper molt qüestionable que ha jugat sempre el comunisme de marc estatal, entre d'altres coses per desmobilitzador i autodestructor del propi discurs.

Salut companys.

Green Kokichi ha dit...

Others just like YOU,
who have been searching for
home based business opportunities,
have quietly been making it big on their own with STARSCAPES.

$100, $200, $500, daily
and up to $1000, $1500 daily and more,
working from home!


individual health insurance Indiana
business opportunity